Регион

Извадиха контрабандни цигари от филтри за абсорбатори

10 920 кутии контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на пункта на 15 април на път от Турция за Франция. Турският шофьор представил редовни документи за превозваната стока, като част от нея били филтри за абсорбатори за професионални кухни.

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектирали превозното средство за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. Установило се е, че в 91 от филтрите за абсорбатори са били укрити и контрабандно пренесени в страната ни цигари с обща пазарна стойност 74 796 лева.

От прокуратурата са повдигнали обвинение на 50-годишния водач и му е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3 000 лева, както и забрана да напуска пределите на България, освен с разрешение на прокурор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button