Хасково

Добромир Якимов отново ще е председател на РИК – Хасково

Централната избирателна комисия назначи Районната избирателна комисия в Хасково за вота за европарламент и народни представители на 9 юни, след като партиите не постигнаха съгласие по време на консултациите в областната администрация.

Председател отново ще е Добромир Якимов, който е предложение на ГЕРБ. Ще има четирима заместник-председатели – Антония Делчева, която беше предложение на „Възраждане“ за председател, Десислава Костова (ПП-ДБ), Люба Спасова (БСП) и Десислава Филипова-Рангелова (ИТН).

Секретар ще е Лейла Елмаз от ДПС. Членове са Гергана Бояджиева (ГЕРБ), Гергана Грозева (ГЕРБ), Петя Бостанджиева-Китин (ПП-ДБ), Тонка Апостолова (ГЕРБ), Атанас Димитров (ПП-ДБ), Биргюл Мустафа (ДПС), Гергана Демирева („Възраждане“).

РИК – Хасково е с 13 члена, като за пръв път има възможност за четирима заместник-председатели. На база съотношението между партиите и коалициите в Народното събрание ГЕРБ-СДС има право на 4 членове, ПП-ДБ – 3, ДПС – 2, „Възраждане“ – 2, „БСП за България“ – 1, „Има такъв народ“ – 1.

Първото заседание на РИК – Хасково ще е в събота от 11:30 часа в спортна зала „Дружба“.

Спор за председателското място на консултациите за РИК – Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Светла
Светла
20.04.2024 11:57 11:57

Якимов слаб адвокат,палячо.

Back to top button