Любопитно

Хасковското читалище „Н. Й. Вапцаров“ кани на празнични прояви

Лов на великденски яйца урежда днес хасковското читалище „Н. Й. Вапцаров-1964“. Надпреварата кой пръв ще намери яйце започва в 17 ч. Планирана е в съседния парк, но дъждът ще я премести в сградата на читалището.

Утре, отново от 17 ч, детска работилница в малката зала на читалището очаква желаещи да декорират великденски сладки, приготвени по различни рецепти. На 26 април всеки е поканен да покаже майсторство и оригиналност в боядисването на яйца.

2 май ще бъде специален ден за читалището, каза секретарят на културната институция Ива Томова. С голям концерт на открито ще бъде отбелязан идващия Гергьовден и 60-годишния юбилей на читалището.

Създадено през 1964 г. на територията на квартал „Овчарски“, то привлича възрастни и деца и така обединява поколенията, увеличава библиотечния си фонд, организира празници и изложби, пази родните традиции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button